Hamlet Hamletsson

Door Compagnie Lodewijk/Louis

© Monday Agbonzee

Theater Net als bij ‘TITUS’ herwerkt Compagnie Lodewijk/Louis een Shakespeareklassieker tot een stomende Tarantino-voorstelling. Want ‘Shakespeare is ‘on’, bitches!’, zoals in de recensie over ‘TITUS’ in Gazet van Antwerpen te lezen stond.

In de harde Vikingwereld is Hamlet een buitenbeentje. Hij is niet stoer en sterk en luid en brutaal, maar aarzelend, voorzichtig en onzeker. Uitgerekend hij krijgt nu de verpletterende verantwoordelijkheid om in de voetsporen van zijn vader te treden. De grootste heerser die zijn volk de laatste decennia gekend heeft, is op dubieuze wijze om het leven gekomen en wordt opgevolgd door zijn broer, die niet enkel de troon, maar ook de heerseres, Hamlets moeder, tot de zijne heeft gemaakt.

Hier zit een geurtje aan, en het is niet alleen die van rotte vis. Hamlet voelt de gigantische druk om gerechtigheid te laten zegevieren en de troon over te nemen. Geslingerd tussen wraakgevoelens en angst, daadkracht en onzekerheid, waanzin en rede, neemt hij het publiek mee in zijn worsteling en leidt hij ons naar het onvermijdelijke bloedbad dat hem wacht.

 

OVER DE MAKERS

Yves De Pauw blijft trouw aan Shakespeares jamben maar herschrijft daarbinnen de tekst tot een explosieve, brutale en soms hilarische straatpoëzie. Hanne Torfs componeert met haar elektrobeats een nieuwe soundtrack bij dit verhaal. Iris Van Cauwenbergh verplaatst deze klassieker van het ‘hof van Denemarken’ in kostuum en beeld naar het drassige slagveld en de gure nederzetting van de Vikings.

Door de combinatie van de inhoud van de voorstelling (thematieken als ‘anders zijn’, ‘verpletterende mentale druk voelen’, ‘verantwoordelijkheid moeten nemen’, ‘kwetsbaar zijn in een stoere buitenwereld’) en de herwerking door Compagnie Lodewijk/Louis, is deze Hamlet de uitgelezen Shakespeare om tieners zot te maken van theater.

Optionele Voorstelling

WO 22.05 - 10:30

Credits

Tekst: Yves De Pauw naar W. Shakespeare
Met: Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mark Verstraete, Yves De Pauw, Pieter Lambrechts, Lieke Oolders, Mathijs Deheegher, Nicole Kecic
Muziek: Hanne Torfs
Vormgeving: Compagnie Lodewijk/Louis
Met dank aan Toneelhuis, Tutti Fratelli, FroeFroe en WALPURGIS

Doelgroep(en):

4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 21-05-2024 10:30 - 12:00 WESTRAND Theaterzaal 250 Log in om te kunnen reserveren
di. 21-05-2024 13:30 - 15:00 WESTRAND Theaterzaal 39 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren