Informatie

Podium basisonderwijs

Voorbereiden

 

Je ontvangt van ons 3 weken voor de activiteit een herinneringsmail die verwijst naar de desbetreffende pagina met de algemene info over de activiteit evenals extra informatie (vb. recensies, dramaturgische teksten, lesmap, trailer, knutselideetjes,…).

Een aanrader voor het eerste theaterbezoek met kleuters is het Kamishibaiverhaal van 4Hoog; “Tello gaat naar theater. Eenvoudig uit te lenen in de Bibliotheek Dilbeek (collectie voor leerkrachten) Daarnaast kan je het vertelboekje met bijhorende dvd en popje bij bestellen bij 4HOOG zelf. 

Opgelet: boekje met dvd en popje zijn inbegrepen in het theatertraject van 4HOOG

Bij enkele producties bieden wij wat extra's aan. Denk aan workshops in de klas, boekentips, boekentrolleys, inspiratiekoffers, …Informatie hierover vind je telkens bij de desbetreffende activiteit.

 

We bieden ook nog voor:

 

Onthaalklas en eerste kleuterklas

Het theatertraject van 4HOOG bestaat uit:

Klasvoorstelling FEE + educatief pakket ‘Tello gaat naar toneel’ + voorstelling

(Seizoen 23-24 bieden we dit uitzonderlijk niet aan)

 

Eerste, tweede en derde kleuterklas

Kamishibaiverhaal ‘Tello gaat naar toneel’: kan je uitlenen in de bib (collectie voor leerkrachten)

Boek en dvd: ‘Tello gaat naar toneel’: rechtsreeks te bestellen bij 4HOOG

Een ideale handleiding voor elke leerkracht die voor het eerst met de klas naar het theater gaat. De kortfilm en het boek willen (jonge) kinderen op een ongedwongen manier in contact brengen met theater. Je volgt de avonturen van knuffel Tello die voor het eerst naar toneel gaat. 

 

Eerste tot 6de leerjaar

Muzische scheurkalender van KUNSTINZICHT 

De 'Scheurkalender' bevat 201 korte opdrachten om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan. De opdrachten zijn gelinkt aan de eindtermen muzische vorming van het lager onderwijs. Verschillende kunsttakken komen aan bod. Je kan deze kalender jaar na jaar opnieuw gebruiken, want het is een kalender zonder data.

Bestel jouw kalender hier.

Voor meer verdieping: neem ook eens een kijkje op

Cultuurkuur

http://theater.ua.ac.be/etc/page.py?f=2003-12_jg21_nr89_38-43.xml

 

In Westrand of op locatie

Leerlingen begeleiden tijdens de voorstelling vraagt een actieve houding van jezelf en je collega’s. Ga tussen de leerlingen zitten, zo kan je beter reacties opvangen. Wij wensen graag stipt te beginnen en vragen je dus tijdig aanwezig te zijn en je te melden aan het onthaal. Daar ontvangt elke ingeschreven school een zaalplan waarop de gereserveerde plaatsen zijn aangeduid. Wij vragen je de toegewezen plaatsen in te nemen. Om redenen van orde en veiligheid dringen wij aan op het gebruik van de vestiairekastjes voor jassen en boekentassen. Verder vragen wij de leerkrachten te waken over het correcte gedrag van de leerlingen. Zo verloopt de voorstelling voor iedereen rustig en aangenaam. Is de voorstelling al begonnen? Dan laten we in de regel niemand meer toe in de zaal.

 

Nabespreking

Geef je leerlingen de mogelijkheid om hun (theater)belevenis te uiten. Maak ruimte voor een klasgesprek, een recensie in de schoolkrant, een rollenspel, een workshop in de klas,…

 

Meer Of Anders?

Zin in meer? Een gesprek met de acteurs, regisseur, choreograaf, ... Een schooldag dans of dramales. Een voorstelling maken samen met een professioneel gezelschap. Het atelier bezoeken van een actueel beeldend kunstenaar.   Een natuurwandeling in combinatie met een workshop of een voorstelling/lezing/workshop?  En de nodige dossiers mee te schrijven. We helpen je graag deze activiteiten te organiseren. In overleg met de school en mogelijke andere partners kunnen we ook een omkadering of event op maat uitwerken. Programma en prijs zijn af te spreken. Extra middelen kan je aanvragen via Cultuurkuur. Wij helpen je graag mee om deze aanvraag inhoudelijk mee vorm te geven. Een adres: kind@dilbeek.be