Informatie

Podium secundair onderwijs

Een avondje naar het theater samen met je klas? Westrand biedt een uitgebreid aanbod aan kleine en grote theaterproducties aan.

Wie last heeft van keuzestress of helemaal nieuw is in de culturele wereld helpen wij graag door onze keuzes te delen. Hierbij alvast de 5 theatertips voor de derde graad.

Meer info of reservatie via jong@dilbeek.be of lise.alexander@dilbeek.be

 

TIP 1
DANS
Action Zoo Humain  // Flemish Primitives
Wo 20.09 om 20:30 + inleiding 20:00 door Chokri Ben Chikha

Met deze dansshow leverde Vlaanderen in 2021 zijn visitekaartje af op de wereldtentoonstelling in Dubai. In een energieke showcase strijden zes jonge dansers met elkaar en met de iconen van de Vlaamse Canon, van Jan Van Eyck tot Anne Teresa De Keersmaeker, van Brueghel en Rubens tot Platel en Fabre. 

"Regisseur Chokri Ben Chikha levert met Flemish Primitives een scherp en o zo vlammend actueel stuk af." - Knack Focus ****

Klik hier voor meer info

 

TIP 2
THEATER
Compagnie Cecilia // Monstera

Wo 15.11 om 20:30 + inleiding 20:00

Vijf personages waaien bijeen in een wachtruimte. Ze staan voor een gesloten deur. Daarachter: de kans van hun leven. Vermoeden ze. Willen ze. Wordt hen voorgehouden.

Deze komedie speelt in een broeierige biotoop waarin vijf acteurs - Joke Emmers, Colette Goossens, Arend Peeters, Tom Ternest en Robrecht Vanden Thoren - het gevecht aangaan met hun dromen, hun wortels en elkaar.

“Dit is hoe superieure comedy eruit ziet: ritmisch, spitsvondig, vakbekwaam, maar ook schrander, zowel vormtechnisch als inhoudelijk.” – Cutting Edge ★★★★☆

Klik hier voor meer info

 

TIP 3
THEATER
Ras El Hanout // Qui cherche, die vindt
Vr 09.02 om 20:30 + nagesprek met de acteurs

Dit meertalig stuk geeft een inkijk in het leven zoals het is voor heel wat jongeren die opgroeien in onze multiculturele samenleving. We maken kennis met de ervaringen van vier Brusselse jongeren die opgroeien tussen een Franstalige, een Vlaamse en een Marokkaanse cultuur. De toon is licht en humoristisch, maar daarom niet minder gemeend en oprecht.

Ras el hanout is naast een Marokkaans kruidenmengsel ook een theatergezelschap uit Sint-Jans-Molenbeek dat theater inzet als middel voor emancipatie en dialoog. Ines El Bakari liep school in Dilbeek.

Klik hier voor meer info

 

TIP 4
DANS
Julien Carlier/ Abis Company - Dress Code
Do 25.04 om 20:30 + inleiding om 20:00

Neem een duik in de complexe wereld van de breakdance en zijn rituelen.

Vijf jonge dansers staan oog in oog met het publiek. Maken ze zich op om hun talenten te demonstreren, om zichzelf te bevestigen of om de toeschouwers uit te dagen? Ze trachten elkaar te overtreffen en gaan op zoek naar erkenning. Welke drijfveren gaan schuil achter deze technische hoogstandjes?

"Met deze creatie voor vijf formidabele breakdancers levert Julien Carlier een krachtige en fragiele choreografie af, virtuoos en intiem. Een juweeltje". - J.M. Wynants, Le Soir

Klik hier voor meer info

 

TIP 5
THEATER
Ontroerend Goed // Fight Night
Do 23.05 om 20:30 + nagesprek

Durf nadenken en twijfelen bij dit politieke spektakel.

Vijf spelers. Vijf rondes. Uw stem. Eén overlevende. De inzet: uw aandacht, uw liefde, uw goedkeuring, uw lach, uw medelijden, uw zwakke plek, uw leedvermaak, uw hart, uw steun, uw oordeel. Wij helpen u beslissen met polls, stemwijzers, coalities, campagnes, debatten, exit polls, spin doctors, opiniepeilingen. Wij zorgen ervoor dat de beste niet wint.

“Zonder ook maar één politieke referentie maakt Ontroerend Goed in ‘Fight Night’ een zorgwekkende analyse van de consensus­politiek waarin ons democratisch bestel is verzeild geraakt. Dat is straf.” - De Morgen - Evelyne Coussens ****

In aanloop naar de verkiezingen

Klik hier voor meer info