STUDIOLO - Jean Jullien

Door Mima Museum

Expo Jean Jullien is een Franse grafisch ontwerper die in Londen woont en werkt. Daar studeerde hij af aan de Royal College of Art. Hij illustreert niet alleen maar fotografeert ook, maakt video's, ontwerpt kostuums en creƫert installaties.

Het werk van Jean is te zien geweest in musea en galerijen in steden als Parijs, Londen, Brussel, Los Angeles, New York, San Francisco, Berlijn, Tokio, Seoul en Singapore. Hij werkte met honderden klanten, waaronder The New York Times, The New Yorker, The Guardian, Beams, RCA Records, The Connaught, Colette, SZ Magazin, National Geographic, Le Grand Palais, Centre Pompidou, Amnesty International, Esquire, Le Coq Sportif, Jardin des Plantes (Nantes), M. Porter, Hôtel Amour, Champion USA, Salomon, Petit Bateau, Vogue en vele anderen.

 

Ook heeft hij meerdere boeken op zijn naam staan, uitgebracht door gerenommeerde uitgevers als Phaidon, Walker Books, Comme des Géants en Hato Press. In 2016 publiceerde hij zijn eerste monografie bij teNeues. In 2011 richtten Jean Jullien en zijn broer Nico de Jullien Brothers op, een duo dat is gespecialiseerd in bewegend beeld. Meer informatie op jullienbrothers.com. In 2012 richtte hij News of the Times op met Yann Le Bec en Gwendal Le Bec. In 2016 volgde Nounou, samen met Jae Huh. Dit Koreaanse merk biedt een breed assortiment aan kleding, grafische objecten, tapijten en poppen.

 

Met zijn tentoonstelling in het MIMA nodigt de Franse kunstenaar de bezoeker uit om uit de grauwheid van alledag te stappen en terug te denken aan vroegere vakanties en andere escapades. Het parcours leidt van de metro naar de studio van de kunstenaar, vanwaar na een ontsnapping via het raam een reeks werken valt te ontdekken die op ludieke, immersieve wijze voor het voetlicht worden gebracht. De kunstenaar zorgt voor een visuele en fysieke link tussen zijn beeldend werk en zijn alledaagse illustraties, waarmee hij faam verwierf op Instagram.

Schoolbezoeken zijn mogelijk tussen woensdag en vrijdag, vanaf 10 uur tot 18 uur.
Voor secundaire scholen, kost het toegangsticket 5 euro per student, de toegang is gratis voor leerkrachten. Om een tourgids te reserveren, kunt u contact opnemen via info@arkadia.be of via het telefoonnummer 02 319 45 60.

 

Een tourgids voor maximaal 25 personen, 1 uur, kost 95€. 

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar
3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Reservatie maken