ALICE IN RANDOMLAND

Door DE MAAN & Dinsdag.org

© Leontien Allemeersch

Theater Doomscrolling voor verdwaalde tieners

ALICE IN RANDOMLAND is een absurde reis door de diepe krochten van ‘the rabbit hole’, waar alles ‘random’ lijkt, ‘fucked up weird’ is en waar het leven ‘uber mega cringe’ is. De enige optie is volgen of verdrinken. Een escapistisch delirium van een verdwaalde puber die antwoorden zoekt online. 

 

Zit Alice vast in ‘the afterlife’ of is het een zelf geconstrueerde wereld van een veranderende puber die op zoek gaat naar zichzelf? Of loopt ze weg van haar veranderende (fysieke) zelf, haar ouders en ‘the real life’ dat te groot is om te bevatten?

 

Het internet als koortsdroom. Een dwaaltocht in de oneindigheid aan mogelijkheden, op zoek naar een plekje in deze wereld. Een mix tussen Dora the (internet) explorer on speed en Alice in wonderland on lsd.

 

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in de samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.
Na hun debuut The Memeing of Life is ALICE IN RANDOMLAND hun tweede productie.

 

 

EXTRA INFO

Jeff Aendenboom werd in 2017 geselecteerd voor TAZ met zijn ‘monoloog K.’ Na zijn Drama opleiding aan het RITCS in 2018 maakte hij eigen voorstellingen. Met ‘Koninginpuinhoop’ stond hij op Het Fringe Festival en het Konvooi Festival. Met zijn monoloog ‘God zal ons (niet) redden’ won hij de vakjuryprijs op Het Café Theaterfestival te Utrecht. Ook zijn tekst ‘millennial mythologie’ won de eerste prijs op schrijfwedstrijd Write Now. Hij is samen met Bas Vanderschoot stichtend lid van Dinsdag.org.


Bas Vanderschoot stond met ‘De belofte van Clermont-Ferrand’ van Lies Vandeburie op TAZ. Na zijn studies (2019) aan het RITCS speelde hij mee met Hof Van Eede in ‘The Big Drop Out’ en maakte/speelde hij mee ‘Life, Death and Television’ met De Koekelbergse Alliantie
voor Knutselaars (K.A.K.) in de Sonar Studio's in Brussel. Naast theater is hij tubist bij en oprichter van Fanfaar Fatal. Hij is samen met Jeff Aendenboom stichtend lid van Dinsdag.org.

 
Ellen Sterckx is een actrice en theatermaker uit Brussel. Ze studeerde drama aan RITCS School of Arts en behaalde daar in 2021 haar master. Ze speelde in ‘De Kersenvla’ van Abattoir Fermé die in 2021 in première ging. Ze is een van de organisatoren van het Toneelscholenfestival dat vorig jaar een tweede editie kende in Gent.

Optionele Voorstelling

MA 6.11 - 13:30

Credits

Creatie en spel Jeff Aendenboom, Ellen Sterckx en Bas Vanderschoot 
Dramaturgie Marie Peeters                         Einderegie Simon D'Huyvetter 
Sound design Willem Malfliet                      Lichtontwerp Max Adams
Figuren
 Paul Contryn, Katinka Heremans     Productieleiding Noor de Graaf

 

Techniek en decor Aaron Bruyninckx, Stéphane Vloebergh
Een productie van
Dinsdag.org in coproductie met DE MAAN
Met ondersteuning van De Vlaamse Gemeenschap   Met dank aan Het Internet, De Studio en BRONKS

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 06-11-2023 13:30 - 14:20 WESTRAND Theaterzaal 73 Log in om te kunnen reserveren
di. 07-11-2023 10:00 - 10:50 WESTRAND Theaterzaal 83 Log in om te kunnen reserveren
di. 07-11-2023 13:30 - 14:20 WESTRAND Theaterzaal 40 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren