Auteurslezing Wendy Huyghe

Door Wendy Huyghe

© Aaron Lapeirre

Jeugdboekenmaand "Zeevonk” het sterke jongerendebuut van Wendy Huyghe doet absoluut uitkijken naar meer van deze auteur en scenarioschrijver.

Wendy Huyghe schuimde al de halve wereld af op zoek naar verhalen en maakte talloze portretten voor kranten en humanitaire organisaties. Tegenwoordig haalt ze de inspiratie uit haar eigen hoofd en legt ze zich toe op (film)scenario’s en literatuur.

‘Zeevonk’ (Pelckmans, 2022) is haar debuutroman voor jongeren, een magisch zee-avontuur over plots verlies. Een boek dat lezers van de eerste graad van de secundaire echt zal boeien en kan aanzetten om echt leesplezier te ontdekken. Wendy werkte in het verleden voor radio en tv en als woordvoerder voor ngo’s. Dit maakt van haar een vlotte spreker en een vat vol verhalen

 

'Zeevonk' werd geselecteerd door de selectielezers van de Leesjury. In de Leesjury lezen kinderen en jongeren een lijst van vooraf gekozen boeken. Waarom worden die boeken op voorhand gekozen? Wie maakt die lijsten? En hoe gaat dat in zijn werk? Lees het hier.

 

OVER DE LEZING:
Wendy, die ook co-scenarist is van de film Zeevonk, vertelt hoe de film en het boek ontstonden. Ze legt uit hoe ze samen met haar broer vijf jaar lang aan het verhaal werkte. Via beeldfragmenten van de film en fragmenten uit het boek toont ze het verschil tussen boek en film. Een blik achter de schermen! 

 

Een ontmoeting met een auteur/illustrator maakt kinderen nieuwsgierig naar boeken. Ze ontdekken niet alleen hoe ze gemaakt worden, maar leren ook de persoon achter het boek kennen en worden geprikkeld om de boeken van de auteur/illustrator zelf te ontdekken. Zo zet een auteurslezing helemaal in op leesplezier en leesmotivatie.

inschrijven kan vanaf eind september 2023

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 4.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 18-03-2024 09:30 - 10:30 DIL'ARTE Auditorium 12 Log in om te kunnen reserveren
ma. 18-03-2024 11:00 - 12:00 DIL'ARTE Auditorium 15 Log in om te kunnen reserveren