WIL

Film In een grauw Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verdeeld door bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders, speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie aangewakkerd door een tweestrijd tussen goed en kwaad.

Een duistere pagina uit ons Belgisch verleden, beschreven door auteur Jeroen Olyslaegers in zijn boek WIL, verwerkt tot scenario door Carl Joos en Tim Mielants die de film geregisseerd heeft. 

Synopsis

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Drama - 2023 - België - 110 minuten - tweetalig ondertiteld (NL/FR) - Nederlands en Duits gesproken - 16+
Regie: Tim Mielants
Cast: Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens, Felix Meyer, Marc Lauwrys, Pierre Bokma en Karina Smulders    

Doelgroep(en):

6M
Secundair - 6de jaar

Taalniveau:

Duur:

113 minuten

Prijs:

€ 4.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 28-11-2023 13:30 - 15:23 WESTRAND Theaterzaal 91 Log in om te kunnen reserveren