Leeslijst 3-4

Door Bibliotheek

© pixabay

Lezen Graag lezen kun je leren! Je moet gewoon geprikkeld worden door dat ene boek dat perfect bij je past en je bent vertrokken. Met de lijsten die werden opgesteld door de Openbare Bibliotheek Brugge willen we jullie daar graag mee helpen.

Er is een afzondelijke brochure voor elke graad. Het gaat om vrij recente Nederlandstalige boeken, oorspronkelijk of vertaald, die in de bibliotheek en in de boekhandel verkrijgbaar zijn. De keuze is gevarieerd. Je zal er zowel klassiekers en literaire romans in terugvinden als verhalen in een bepaald genre (thrillers, historische romans,...). Een even grote diversiteit zal je vinden in de herkomst, leefwereld en achtergrond van de auteurs. Het leesniveau varieert van vlot toegankelijk naar romans die meer inspanning vragen.

De leeslijst toont behalve titel en auteur ook de cover, het aantal pagina's, de korte inhoud en het genre. Bovendien geven ze aan of het boek verfilmd werd, of het een literaire prijs gewonnen heeft en of het aanbevolen wordt door toonaangevende bronnen en sites zoals "Boekenzoeker" en "De leesfabriek". In de boeken met dit icoon "Act for global goals" komen thema's zoals Black lives matter, #metoo, ecologie en gender uitdrukkelijk aan bod. 

Veel leesplezier!

LEESLIJST 2e GRAAD: KLIK HIER

Credits

Opgemaakt door de Openbare Bibliotheek van Brugge

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar

Duur:

nog niet gekend

Prijs:

€  / groep

Reservatie maken